ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасност - кучета нападат в Пловдив, пострада и бременна жена!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:27 / 29.12.2011Коментари (54)8158
© Plovdiv24.bg
Бездомните кучета озверяват през студените дни. Няколко случая на нахапани хора има в Пловдив само през последните дни. Сред пострадалите са бременна жена и дете.

Дни преди Коледа агресивно куче напада Милена, бременна в петия месец, пред дома й, който се намира до един от големите молове в града. Кучето обикаляло месеци наред около дома заедно с друга глутница кучета. От силния стрес жената получава контракции същата вечер, посещава и инфекциозна болница в града.

"От инфекциозна болница казаха, че редът е да отида в общината да пусна оплакване и да проследят дали кучето е болно от бяс, понеже не могат да ми сложат ваксина, противопоказно е в моето състояние - нито за бяс, нито за тетанус", разказа Милена.

Кучето е заловено от специалисти от зооветеринарния комплекс, които в продължение на две седмици ще го наблюдават за признаци на бяс. Оттам казаха, че кучето било с кожен нашийник и смята, че е домашно и избягало.

Мисля и че заради това е проявявало тази агресия, свикнало е да пази някъде. Просто за десетина дена е успяло да нахапе трима човека. Ако лекар и специалисти преценят, че проявява агресивно поведение и е опасно за здравето на хора, то ще бъде евтаназирано", каза Веселин Бекирски, управител на Звено "Безстопанствени животни".

Заради студа и по-трудното намиране на храна кучетата нападат все по-често, казват от комплекса, където на ден получават по няколко сигнала за нахапани хора. Агресивните кучета се прибират, кастрират, маркират и биват пускани отново на свобода, тъй като така пише в Закона за защита на животните.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
маама им мръсна и помияри гадни :@
0
 
 
Михаела ,благодаря ти за добре описаната ситуация .Благодарение на съседка която си държеше пумиярите пред входа на блока и аз сега отглеждам куче в дома си .Детето ми беше на 15 месеца когато го захапаха и то се стресира до толкова че тръгнах по доктори ,баячки и накрая си взех куче в дома си .Проблема се реши но ние се разминахме уж леко .Колко пари съм хвърлила и колко още давам за отглеждането на любимеца ни са ....няма значение вече .Но мисълта ми е че тази съседка не беше наказана ,а след като почина от контрола по кучетата просто не пожелаха да дойдат да вземат пумярите .Аз лично съм им звъняла да дойдат да ги приберътъ в приют но това не се случи.Беше ми обяснено да се оправямв ние.Има много хора който си вземат кученце и си мислят че това е мебел и просто ще го изхвърлят като им омръзне.Дао мадамата се възстанови от стреса .А статията е написана добре ,въпреки че новината е лоша ,нека правим разлика между двете.
0
 
 
Не съм против животните,но не ми харесва да се мотаят по улиците и да хапят хората...това че ги кастрират не им пречи да на нищо друго освен на размножаването.
0
 
 
това само в бг може се случи пълен абсурд яд ме е като ги чета тия нещакато аборигени сме
0
 
 
ми нашата оправа да направи нещо,какво чакат още...
0
 
 
И на мен не ми харесва.. Аз живея в фр и като си ходих и мен ме гониха , бях с детска количка и сина ми на 1,6 месеца ( става въпрос за улица богомил, уж 2 централна зона. Даже не говоря за друг квартал)Изобчто даже не ми хареса
+3
 
 
ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕПЯТ-БЕЗМИЛОСТНО ГАДИНИТЕ ,АКО ГИ ЗАЩИТАВА НЯКОЙ ПРИРОДОЗАЩИТНИК - ТОЙ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЛИПСАТА ИМ ,А НЕ ДЪРЖАВАТА ИЛИ ОБЩИНАТА И ТО С МОИТЕ ДАНЪЦИ
-4
 
 
Само цървулите не обичат кучетата!!!Обратно на село,нещастници!
+6
 
 
ПИСНА МИ ПОМИЯРИТЕ ДА СИ ПУЩАТ КУЧЕТАТА ПО УЛИЦИТЕ КАТО НЕ МОГАТ ДА ГИ ГЛЕДАТ ДА НЕ ГИ ВЗИМАТ ЖИВОТНИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ А ТЕХНИТЕ ПОМИЯРИ И РАЗНИ ЖИВОТИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: