Опашки в НАП заради неплатени осигуровки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:33 / 28.01.2010
3651
Хората с неплатени здравни вноски започват да обсаждат регионалните поделения на НАП, за да се издължат. В Пловдив опашките са огромни и се чака с часове. Хората бързат да погасят задълженията си, защото при неплатени три здравни вноски в последните три години, те биват изхвърлени от здравната система.
 
От началото на годината до сега, близо 9 000 души са преминали през Националната агенция по приходите в града, за да платят здравните си вноски. На седмица служителите обслужват по над 2 000 човека. Повечето от тях не са плащали здравни вноски през последните три години.

От началото на годината безработните, които не са записани в бюрата по труда и сами плащат здравните си вноски са задължени да подадат и специална декларация номер 7. Чакането по опашки обаче може да бъде спестено.

"Може да бъде подадена и по пощата с обратна разписка. От близо 5  000 подадени такива декларации, само 300 са по пощата", обяснява Ася Попхристова - директор на Дирекция Обслужване в НАП – Пловдив.

Тези, които не подадат декларация номер 7 в срок до края на февруари, ще трябва да платят глоба от 500 лева.

Източник: bTV

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).