Обясниха как изнудвачът се е сдобил с пикантните снимки на младата дама

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (7)
12:08 / 19.08.2020
30155
26-годишният мъж, изнудвал чрез профил във Фейсбук млада жена, се сдобил с разголените снимки, след като й предложил да участва в конкурс за манекенки и за целта му били необходими еротични фотографии. В  последствие поискал пари от жертвата си, за да не ги публикува в известен сайт, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 17 август в РУ- Карлово е получен сигнал от 21-годишно момиче от град Карлово, че се е свързало с него лице във Фейсбук на 16 август. Въпросното лице било с фалшив профил. Поставило й условие, че ако до 17,00 часа не му преведе сумата от 350 лв. ще я злепостави в публичен сайт, като смята да качи нейни голи снимки.

Изпратил на младата жена и и банкова сметка, на която да преведе сумата. Докладвано е на Районна прокуратура и веднага е започната активна работа. От проведените разследване е установено, че фалшивият профил във Фейсбук и банковата сметка са на 26-годишен мъж от град Клисура.

Извършено е претърсване и изземане в условията на неотложност. Лицето е задържано за срок от 72 часа. В процеса на работа станало ясно, че още една пострадала на 33 години от село Чавдар, която пак при същите заплахи на 12 август е превела на изнудвача 500 лв. РП Карлово ще му поиска постоянна мярка.

"Преди две години и половина 21-годишната се е свързала с човек в интернет и в процеса на комуникация са й предложили да участва в конкурс за манекенки. Започнала е първоначално да изпраща свои снимки с различни видове облекло. Стигнало се е в един момент да се снима по бански и най-накрая голи снимки. Впоследствие споделя за това с нейни близки и предполагаме, че задържаният от Клисура по този начин е открил снимките. Компютърната му грамотност я преценяваме като много добра", заяви директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев след брифинга.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).