Общинските съветници няма да разследват смъртта на лъва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
17:07 / 05.11.2009
4061
В истинско шоу - дори в цирк, се превърнаха дебатите на общинските съветници по иначе сериозния въпрос да я има ли или няма съставената още в началото на мандата им временна комисия, която да разследва разпоредителните сделки от 1995 г. до 2007 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С мотивите, че комисията от самото си начало е незаконосъобразна и нецелесъобразна, тъй като Общинският съвет не е нито прокуратура, нито трибунал, за да се произнася  вместо компетентните органи, председателят Камен Шишманов поиска закриването й. Папката, предназначена за зловещи разкрития, и без туй била празна.

Даниела Желязкова веднага взе думата: "Пловдивчани са изпълнени с вълнение, любопитство, гняв. Чрез нас те очакват да стигнат до истината как са се случили определени сделки. Нецелесъобразно ли е да се проверява защо Пловдив загуби 14 имота в Стария град и още 6 терена с общо около 400 хиляди квадратни метра? Нима не трябва да се разбере истината за скандалното решение за преминаването на една огромна територия от парк "Отдих и култура" в ръцете на търговско дружество. Нахално е да се твърди, че такава комисия е нецелесъобразна. Работим ли ефективно, ще съберем достатъчно данни и има ли нарушения, тогава ще сезираме компетентните органи".  

Контрапредложение на Камен Шишмановото направи доц. Павлина Кацарова: не само комисията да продължи работата си, но да разследва и сделките след 2007 г., като до 31 май 2010 г. да излезе с доклад. Да се смени председателят и от състава й да излязат всички съветници, на които не им се работи по проблематиката. 
 
"Предлагам да се направи и обследване относно смъртта на лъва в зоологическата градина", постави началото на поредица екзотични предложения Георги Колев

"Не може да се допусне такова предложение за гласуване. Извън обхвата на комисията е, задачата й е да разследва разпоредителни сделки", възмути се Желязкова. 

"Моля да се изслушваме... Предложението ми е да допълним този предмет. Държа да се изяснят всички обстоятелства около кончината на лъва - къде е кожата, къде е главата", не й остана длъжен Колев и събра цели седем гласа "за".

По 5-6 гласа поне подкрепиха и идеите на Тодор Кръстев, всяка от които бе подлагана на вот поотделно: комисията да е постоянна; на нейно разположение да бъдат назначени сътрудници и експерти; да й се даде специално работно помещение, оборудвано с подходящи компютърни конфигурации, телефони и факсове; да й се осигури бюджет калкото на дирекциите "Общинска собственост" и "Стопански дейности" и т. н. Прието бе предложението му на всеки три месеца комисията да се отчита с доклад за разпоредителните сделки за година, като се започне от 1995-а.

Докато някои съветници негодуваха заради настъпилата веселба, други се превиваха от смях. "Остана свободно време и започнахте да подхождате несериозно към нашата работа", призна си председателят Илко Илиев и се зарече следващия път така да ги натовари с народополезна дейност, че да не им е до спектакли. 

Комисията продължава своята работа, пловдивчани няма да научат за лъва, но може пък други истини да излязат на светло. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).