Общината се мъчи да влее приходи чрез продажби, било непрозрачно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:50 / 24.07.2010
2548
Поредица решения за продажба на общински имоти гласуваха съветниците на последната сесия, подготвени като за последно от бившия вече заместник-кмет по общинската собственост Петко Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Обявеният чрез конкурс имот от близо 1,8 декара на бул. "Шести септември" предизвика бурната гневна реакция на Дани Каназирева. "За кой ли път условията са такива, че остава да се напише само ЕГН-то на спечелилия", възропта тя. 

Като условие например е записано изграждането на минимум 110 паркоместа в имота, като обектът бъде построен в срок от 30 месеца. Според общинската съветничка продажната цена от 1 235 000 лева или по 694 лева на квадратен метър била твърде скромна за такъв имот,  а при конкурс приоритет имат условията, а не цената. затова настоя продажбата да стане чрез публичен търг. 

"Опитваме се в кризисната обстановка да налеем свежи пари в общината чрез продажбите. Ако определим нереални за пазара високи цени, ще отблъснем евентуалните купувачи, които и без това не са се наредили на опашка", мотивира предложението новият заместник-кмет Александър Долев.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...
Лечението с кал помага на тялото отвътре и отвън. Подобни бани им...
Екшън в Пловдив: Кола застана настрани на натоварен булевард
Апетитен имот в центъра на Пловдив е даден за продан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).