Общината прави заден от обгрижването на "Градски транспорт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:35 / 16.07.2009
4359
Да не разрешава преструктурирането на "Градски транспорт", наложиха общинските съветници на своя представител в Общото събрание на фирмата, което вероятно ще се състои на 24 юли, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Още в началото на разгорелите се след това бурни дебати Дани Каназирева от ГЕРБ похвали администрацията за внесеното от Александър Константинов мотивирано предложение срещу идеята на мажоритарния собственик на дружеството Ангел Батаклиев да раздели фирмата на 3.

"Време е всички да се обединим и да защитим интересите на общината", отбеляза Каназирева и допълни още една точка към предложението - в случай, че на своя глава другите акционери сторят замисленото, кметът трябва да предаде "Градски транспорт" на прокуратурата, защото се нарушавал приватизационния договор и е пореден опит да се измами общината. Припомняме, че и до този момент Батаклиев не е възстановил дела от 33% на общината.

Представителят на общото събрание Ангел Петров, силно възмутен от нападките към съпартиеца си Батаклиев, излезе в негова защита. Той припомни, че Батаклиев е вложил над 5 милиона лева в на практика една фалирала според думите му фирма и я е измъкнал от "нищото". В същото време конкурентите се опитвали да го задушават, твърди Петров. Общината вървяла пък по техните стъпки. Веднъж завинаги градската управа трябвало да реши иска ли да развива най-екологичния транспорт - тролейбусния, или не. Като несъгласие с провежданата политика той си хвърли оставката, защото не може да защитава несправедлива според него позиция.

Последваха разправии, отвеждащи в по-близкото и по-далечното минало на историята на "Градски транспорт". Бяха споменати дори белгийските автобуси от времето на Спас Гърневски.

"Това е най-внимателно обгрижваното дружество, но то не си изпълнява задълженията по приватизиционния договор. Добронамереността не може да продължи до безкрай. Препоръчвам на Батаклиев да се отдръпне от консултантите си, които го съветват сега, да се довери на специалистите в Агенцията по приватизация и да довърши тази сделка", взе думата и заместник-председателят на Общинския съвет Георги Колев, който е и член на надзорния съвет на Пловдивската общинска агенция за приватизация.

В крайна сметка с 28 гласа "За" и 13 "Въздържал се" предложената позиция бе подкрепена. Вместо Ангел Петров, интересите на общината в Общото събрание на "Градски транспорт" ще защитава новоизбраният за тази цел Александър Държиков от ГЕРБ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?
Инспекцията по труда в Пловдив погва превозвачите за неработещи к...
Ръководителят на проекта за Бетонния мост: До началото на юли ще ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).