Общината обявила поръчка за близо милион без да заложи парите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:00 / 28.07.2010
3162
Открит конкурс за 935 хил. лв. обявила общината на 13 юли, до 13 август ще приема офертите, а нито лев не бил заложен в бюджета. Това стана ясно от питането на Димитър Керин на днешната общинска сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Поръчката за преработката на отоплителните инсталации, така че освен на дизел да работят и на газ, както и за връзката на котлите с посочената от "Сити газ" точка на захранване, на 20 общински обекта - 14 детски градини, 5 училища и дома за възрастни хора "Св. Василий", е обособена в три позиции - за 115 хил. лв., 300 хил. лв. и 520 хил. лв. без ДДС.

"Защо обявяваме поръчка за 935 хиляди без ДДС при положение, че Общинският съвет не е гласувал такава сума в бюджета за 2010 г. Сочи се, че финансирането щяло да се предвиди за 2011-а. Ами ако не успеем заради финансовата криза или поради други някакви обективни причини? Кой тогава ще понесе отговорността за неустойките, които ще трябва да се плащат по сключените вече договори и извършени дейности?" попита Керин.

Кметът ще трябва на следваща сесия официално да отговори на съветника как е определена стойността на поръчката, има ли изобщо проект, а и на какво се дължи драстичното разминаване в средната цена на обектите в различните позиции. Странно според Керин било, че изискването кандидатът да е изпълнявал сходни договори за поръчки през последните пет години свършвало до 2008 г.

"В конкурсните условия общината е предвидила 36 месеца за разсрочено плащане, като първата вноска ще бъде преведена шест месеца след приемането на обектите, което се очаква към декември. С очакваните икономии от 700 хил. лв. само през първия отоплителен сезон ще изплатим голяма част от сумата по поръчката", обясни заместник-кметът Александър Константинов пред нашия репортер.  

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).