Общината: Пловдив възстановен за няколко часа след пороя

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
11:15 / 18.07.2011
6823
Градът е напълно възстановен след силната буря снощи, обобщи тази сутрин кметът Славчо Атанасов.

След почти десетчасова работа на екипи на пожарната, ГЗ, ВиК и ЕВН залетите улици са отводнени, падналите клони са разчистени, а прекъснатото от силния вятър на места електричество е възстановено.

Според Градоначалника наводнението е било практически неизбежно, заради огромния порой, изсипал тонове вода, които улчните шахти не са били в състояние да поемат. С адекватната си намеса аварийните служби, които той пряко е ръководил почти цялата нощ обаче е прочистена водосборната инфраструктура и водата се е оттекла в канализацията.

Големият проблем на Пловдив е липсата на Южен обходен колектор, който да отвежда буйните води при подобни порои, обясни кметът, изтъквайки, че забавянето на тази реализация се дължи на политически противоречия макар и за такъв важен инфраструктурен проект.

В късния следобед вчера, около 17 часа над града се изля пороен дъжд и ураганен вятър, който изпочупи клоните на много дървета, запушени бяха шахти, което предизвика образуването на огромни "заливи" по улиците и дори по големите булеварди.

Температурата падна с 10 градуса за час, за кратко се изсипа и едра градушка.

От аварийните служби тази сутрин обаче неочаквано отказаха информация за настоящото състояние в града, с обяснението, че обобщение ще направи по-късно през деня пресцентъра на полицията.

Според прогнозата, днес времето ще бъде предимно слънчево и отново горещо, с максимални температури между 31 и 36 градуса.

Източник: радио Пловдив


Виж коментарите (14)

Още по темата (2):
18.07.2011 Множество отводнявания след вчерашния порой
17.07.2011 Лятна буря и порой удавиха Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).