Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:48 / 06.01.2022
1255
Още със старта на новата година Община Пловдив обнови пешеходни пътеки на възлови булеварди – "Копривщица" и "Свобода". Поставени са и светодиодни пътни знаци Д17, както и допълнително осветление за по-добра видимост от страна на шофьорите и по-безопасното пресичане на пешеходците.

"Тъй като настилката е паваж, е поставен студен пластик, който е по-издръжлив, особено на местата с по-интензивно движение на автомобили", обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Припомняме, че в края на миналата година група граждани отправиха редица искания към Община Пловдив, чиято реализация вече е факт.

Заместник-кметът допълни, че всяко едно предложение на граждани, свързано с подобряване на пътната инфраструктура, се разглежда приоритетно.

По думите на Тодор Чонов изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. "Пещерско шосе" до бул. "Марица"-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

За по-добра организация на движението до края на годината поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, в съответствие с Генералния план за организация на движението. Това вече е направено в районите "Централен", "Северен" и "Източен", предстои в "Западен" и "Южен".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта
Професорка осъди УХТ за дискриминация
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).