Областният управител свиква работна среща заради газовата криза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 07.01.2009
2087
Областният управител Тодор Петков свиква работна във връзка с преустановените доставки на природен газ за Република България и въвеждането на ограничителен режим в ползването му. Тя ще се проведе утре от 11 ч. в Областна администрация.

"Свиквам работната среща, за да направим оценка на създалата се обстановка в областта при тези условия", заяви Тодор Петков. На съвещанието утре ще бъдат уточнени потребителите, оставащи да работят на газ и нямащи алтернативно гориво. Ще бъдат направени изводи от оценката на риска при спряло газоподаване за газопреносната мрежа и потребителите. Ще се уточни осигурен ли е санитарен минимум за природен газ за захранване на детските градини, училища и лечебни заведения в областта. Ще бъде направена оценка на възможностите за приоритетно подаване на газ за детските градини, училищата и лечебните заведения. Ще се уточни има ли наличен график за количествата газ, които ще бъдат подавани на потребителите.

Областният управител е поканил за участие в срещата Йорг Зофелнер-председател на УС на "ЕВН България Топлофикация" ЕАД, Стоян Пехливанов - изп. директор на КЦМ АД, Христодулос Цилопулос - изп. директор на "Дружба Стъкларски заводи" АД, Славчо Атанасов - кмет на Пловдив, Ясен Христозов - директор на регион Пловдив, "Ситигаз България" АД, Христо Грудев - кмет на Асеновград, Димитър Василев - изп. директор на "Газоснабдяване Асеновград" АД, Ангел Папазов - кмет на Първомай, Недялка Тодорова, изп. директор на "Газоснабдяване Първомай" АД, Александър Буздрев, началник на Регионалния инспекторат по образование, Георги Божиков, директор на Регионалния център по здравеопазване, Атанас Атанасов-директор на Териториална дирекция "Гражданска защита".

ЕВН е изпратила писмо до областния управител Тодор Петков с искане за въвеждане на ограничителен режим във връзка с намалените доставки на природен газ от 6 януари 2009 г., 16 ч. Писмото е изпратено и до кметовете на Пловдив Славчо Атанасов и Асеновград Христо Грудев, както и до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. "Уведомяваме ви, че от 6 януари 2009г. временно ограничаваме снабдяването на топлинна енергия поради силните ограничения в доставките на газ от доставчика ни "Булгаргаз" ЕАД. Поради това като първа стъпка се налага дружеството да прекрати снабдяването на индустриалните клиенти с пара. Всички абонатни станции на домакинствата ще бъдат настроени така, че температурата в помещенията да бъде намалена с около 20%. Снабдяването на училища, детски градини и болници с топлинна енергия се запазва в обичайните количества. В ЕВН вече е започната подготовка на работа с мазут", се казва в писмото.

Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
20.01.2009 Руският газ тръгна към Европа
18.01.2009 Москва и Киев се договориха за газовите доставки
16.01.2009 Започваме подготовка за стартиране на един от блоковете на АЕЦ
"Козлодуй"
16.01.2009 "Агрия" затвори врати заради газовата криза
14.01.2009 Сергей Станишев заедно с колегите си от Молдова, Русия и Словакия обсъди в Москва вариантите за изход от газовата криза
14.01.2009 Газови доставки все още няма, ЕС ще съди и Русия, и Украйна
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).