ОбС Пловдив гази закона! Опита се да скрие скандално заседание на правната комисия

Автор: Георги Кирилов
Коментари (7)
19:15 / 03.04.2020
15184
Безобразията и закононарушенията на ръководството на община Пловдив взеха връх днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В момента заседанията на комисиите към ОбС се провеждат конферентно, като онлайн на тях могат да присъстват и представители на медиите. По закон заседанията на комисиите са открити. На днешното заседание на правната комисия, към конферентната връзка се бяха присъединили и репортери на Plovdiv24.bg, но техният достъп бе спрян.

Какво се опитаха да скрият със закононарушението си ръководителите на община Пловдив?

Били са обсъждани редица точки, някои от тях изключително скандални.

Едната е промяната на ПУП на квартал "Захарна фабрика". На логичното запитване от страна на общински, защо се бърза с този ПУП и то при извънредно положение, защо е толкова важно тази точка да влезе? Aрх. Невена Балчева - заместник-кмет "Устройство на територията и общинска собственост" не можа да даде логично обяснение, но очевидно много държеше точката да присъства на идната сесия. 

Кой иска да лови риба в мътни води, тоест иска да променя ПУП по време на извънредно положение и после да строи? По всяка вероятност ще стане ясно на предстоящата сесия, а тази точка се очаква да е много спорна и да предизвика дискусии в "зала" или там, където се проведе сесията. Припомняме, че по всяка вероятност сесията ще се проведе на грабната база.

Другото скандално предложение бе на кметът Здравко Димитров и бе защитавано от заместник-кмета Илия Кирчев, като се предлага дарения над 20 000 лева да не се разпределят от общински съвет, а директно от общината. Защо общината иска да изземе функциите на общински съвет? Защо общината иска да разпределя дарения, без да се допитва до общински съвет? Кирчев отново не успя да даде смислено, обосновано или законово издържано обяснение. Той просто иска да разпределя дарения, без никой да му се бърка.

Още една точка се очаква да предизвика много дискусии. Това е искането на общината за отпускане на 200 000 лева, които да бъдат харчени за закупуване на необходими материали, свързани с епидемията. Какви, колко и за колко пари обаче материали - няма информация. От общината отново искат да харчат една немалка сума, без контрол и обосновка.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).