ОУ "Димитър Талев" ще посрещне родители на бъдещи първокласници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 17.04.2018
2545
ОУ "Димитър Талев" ще посрещне родители на бъдещи първокласници през "Дни на отворените врати“. През трите дни 17.04 – 19.04.2018 г. класните стаи на учениците от първи клас  ще бъдат отворени за заинтересованите родители. Иновативни методи на преподаване и организация на учебната среда ще бъдат представени на родителите в учебни часове по български език и литература, математика, английски език. Организацията през тези три дни дава възможност на родителите да присъстват и в дейности от целодневната организация на учебния ден: самоподготовка, организиран отдих и спорт, занимания по интереси.

 "Знаем колко се притесняват и вълнуват родителите при избора на училище за тяхното дете. За тях е от изключително значение да имат реална представа за учебната среда, организацията на учебния процес, пропускателния режим, материалната база, осигурено хранене в училище. Ето защо за трета учебна година ние организираме "Дни на отворените врати“ , които предшестват кампанията по приема на първокласници. Така родителите имат реална представа и са спокойни и сигурни при избора на училище и подаване на заявление за участие в класирането.  Дните на отворените врати се харесват от родителите и те ги очакват с нетърпение.  За мен и целия  педагогически екип на ОУ "Димитър Талев“  е приоритет партньорството с родителите и взаимното удовлетворение от предоставяното качество на образователния процес“, коментира директорът на ОУ "Димитър Талев“, Ирина Чолакова.

Втора учебна година училището  е част от проекта "Иновативни училища" на Община Пловдив и фондация "Световен образователен форум България".  ОУ "Димитър Талев“ е кандидат за включване в Списъка на иновативните училища  за учебната 2018/ 2019. Ако бъде одобрен проекта му, две от паралеките на бъдещите първокласници ще се обучават  съгласно иновациите, заложени в проекта. Повече информация за организацията на "Дните на отворените врати“ може да прочетете в сайта на училището http://ou-dtalev.info/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).