Ново недоволство зрее в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (4)
10:50 / 09.12.2019
7453
Областният управител Дани Каназирева организира утре среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров във връзка с проекта за изграждането на многоетажен паркинг на ул. "4-ти януари", където навремето беше сградата на ТЕЛК.

Повод за срещата е петиция с над 1300 подписа, внесена в края на миналата седмица до областния управител, кмета на Пловдив и Общинския съвет. Гражданите, повечето от които са родители и преподаватели от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и началното училище "Княз Александър I", са обезпокоени, че подобен паркинг ще наруши учебния процес, ще увеличи присъствието на автомобили в тази зона и ще доведе до още по-мръсен въздух в района на училището. Изместването на оградата към сградата на гимназията също беше посрещнато с недоволство от страна на родителите и педагозите.

Както е известно, сградата на ТЕЛК не се използва от няколко години. Предишната градска управа беше взела решение да построи на това място паркинг на няколко нива, без да проведе широко обществено допитване.

"Подробно ще обсъдим с кмета г-н Димитров какви действия да се предприемат, за де не ощетяваме интересите на гражданите и особено на децата", коментира Дани Каназирева.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).