Нови тротоари от бетон в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
13:37 / 18.06.2013
5162
За първи път в Пловдив район "Тракия" се сдоби с тротоари, направени по нов метод - чрез изливане на бетон, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Те са до блок № 31. До момента районното кметство е направило  близо 1 000 кв. м. тротоари, като това е струвало едва 25 000 лева. 

"Новите пешеходни участъци нямат нужда от поддръжка, като махане на тревички например, по-евтини са, по-удобни и се правят бързо", обясни районният кмет Костадин Димитров.  

За направата им се използва висок клас бетон, който е много устойчив. Самата конструкция на бетона е по-здрава от тази на тротоарните плочи. Тя няма възможност и да се напука.  

"По принцип тротоарите са предвидени за пешеходци и затова там, където обикновено паркират автомобилите, са поставени принудителни колчета, които пречат на шофьорите да спират неправомерно", уточниха от кметството. 

Живеещи в района се оплакаха на Димитров, че тротоарът не е равен и че не е направен както трябва. При дъждовно време водата се събирала отстрани, не влизала в шахтите и всичко ставало в кал. Кметът потвърди, че знае за проблема и уточни, че фирмата изпълнител "Пътинженеринг" е поела ангажимент да го оправи с преасфалтиране и смяна на наклона на тротоара, за да се изведе водата към шахтите. 

Този ремонт се е забавил, тъй като в момента хората работят по булевардите "Менделеев" и "Санкт Петербург", каза още Костадин Димитров. Преасфалтирани досега са около 2000 кв.м. паркинги. В парк "Лаута" има вече нова детска площадка. 

"Единственият проблем, казват гражданите е, че има страшно много хора, но това може само да ме радва. Поставени са и 39 пейки", коментира още кметът.  

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).