Нови правила за маркиране и етикиране на защитените видове утвърди РИОСВ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:03 / 18.11.2008
856
РИОСВ-Пловдив уведомява, че нова наредба от 31 октомври 2008 г. определя правилата за маркиране и етикиране на защитените видове от дивата флора и фауна. Правилата са валидни за екземплярите, включени в Регламента за опазване на дивата фауна и флора чрез регулиране на търговията с тях, както и за видовете, които са под защитата на Закона за биологичното разнообразие. На маркировка не подлежат новоизлюпени костенурки с дължина на корубата 100 мм, змии до 12-месечна възраст, животни с тегло до 100 гр., с изключение на птиците и аквариумните рибки. За неподлежащите на маркировка екземпляри ще се оформят писмени протоколи.

Маркировката на видовете се извършва чрез микрочипове, затворени или отворени пръстени, ушни марки, татуировки или снимки. Микрочиповете се поставят задължително от ветеринарни специалисти и в подходящи условия. Информацията за пръстените за птиците се предоставя от РИОСВ и включва номер, код на държавата, произход на птицата, година на излюпване и др.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).