Нови нюанси около деликатната ситуация в пловдивско училище

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
21:08 / 24.05.2023
6682
След публикацията за проблемите в СУ "Димитър Матевски" с Plovdiv24.bg се свърза преподавател от друго училище, който внесе допълнителна яснота. Учителят пожела анонимност, което уважаваме. Но ето какво сподели:

"Солидаризирам с това, което казват колегите от "Димитър Матевски“. Аз съм един от страхливите учители, който се страхува да не си загуби работата. Дотам сме я докарали.

Във връзка с публикацията: колегите са много обективни по отношение на изнесената информация за експерта от РУО, защото това не е единствената проява на г-н Райчев.  

Той прикрива информация. Г-н Райчев скри една информация в Калояново, когато родители излязоха на протест и спряха децата си от училище. Имаше безброй нарушения, преправяни на оценки и т.н., но понеже г-жа Симеонова (б.а. - тогава директор на ОУ "Иван Вазов", с. Калояново), която беше известна поне за времето си от неговата политическа партия, всичко беше изпокрито. Тя беше на общественото позорище, но това не й попречи да я заведат в инспектората.

Нямам думи на какво сме ставали свидетели и би трябвало да попитате г-жа Пакова какво прави този човек като контролиращ орган.

Виждам, че колегите от "Димитър Матевски“ се борят. Аз живея в същия квартал, тук учат деца от същото училище, знам какво се случва в това училище след смяната на директора. Общувам с колеги, които вече са напуснали това училище.

Повярвайте ми, такива проблеми идентични има в много училища, защото директорите са партийни назначения, а за съжаление конкурсите, които се провеждат и липсата на професионален опит, на компетентност – всичко това сте го изложили в статията прекрасно и други, които са писали за "Матевски“.

Могат само да благодарят колегите на редакцията, че се заемате с този проблем.".

Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
14.06.2023 Тормози ли директорка на училище в Пловдив учителите?
13.06.2023 Учители: Ето така се награждават послушковците на шефа! Позор!
06.06.2023 Учители застанаха зад директорката си: Тормозът идва отвън
26.05.2023 Експерт от РУО Пловдив: Обидно е анонимен да уронва изграден авторитет
22.05.2023 Директорката на СУ "Димитър Матевски" отговори на обвиненията
22.05.2023 Обвиняват директорка на училище в Пловдив в тормоз, експерт от РУО я
прикривал
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).