Нова порция дрогирани и алкохолизирани шофьорчета в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:03 / 19.05.2020
4225
В ареста на Трето РУ е задържан 32-годишен мъж от Пловдив, установен да шофира МПС след употреба на кокаин. Проверката е извършена по надлежния ред на 18 май в 11,30ч. Водачът управлявал "Ситроен" и няма предишни криминални прояви. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл 343 Б ал 3 от НК.   

През изминалото денонощие в същото районно е образувано още едно бързо производство по чл 343 от НК. 33-годишен пловдивчанин е установен от проверяващите да управлява мотопед "Пиаджо", който не е регистриран по надлежния ред. Извършителят на деянието е криминално проявен и осъждан, а за престъплението е задържан в ареста.

В ареста на Пето РУ на основание чл 72 от ЗМВР е задържан 29-годишен водач на лек автомобил "Фиат", шофирал под въздействие на високорисково наркотично вещество. Проверката е извършена в "Тракия" на 18 май. Младият мъж управлявал автомобила на своята приятелка и при задаване на контролни въпроси от униформените се държал неадекватно. Тестът за употреба на наркотични вещества реагирал за употреба на марихуана. 

В полунощ на 18 май на улица "Храбрец» в Пловдив, екип на сектор "Пътна полиция" спрял за проверка на пътя лек автомобил "Ауди А4". Униформение установили, че зад волана е 29-годишен мъж, криминално проявен и осъждан за престъпления по чл 172Б, ал.1, ч.234, ал.1 и  чл.343Б, ал.1 ОТ НК. Водачът управлявал автомобила с наличие на 0,61 промила алкохол, отчетено по надлежния ред и се намирал в 5-годишен изпитателен срок след изтърпяване на присъда "лишаване от свобода" за същото деяние. Лицето е задържано в ареста за срок до 24 ч. по ЗМВР, а по случая е образувано бързо полицейско производство.  

При работа по безопасност на движението и пътен контрол служители на РУ Раковски са установили и задържали  водач, шофирал след употреба на амфетамин. Проверката е извършена на 18 май малко преди 20 часа. 30-годишен мъж, седнал зад волана на лек автомобил БМВ бил проверен с техническо средство,което отчело употреба на амфутамин. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал. 3 от НК.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).