Нова изненада на "Коматевско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
09:59 / 16.11.2016
27627
Емоционален среднощен пост в социалната мрежа Фейсбук пусна кметът Иван Тотев. Темата - "Коматевско шосе" и изненадите, които разкрива дългоочакваният ремонт там. 

"Преди около 1500 г. нашите съграждани са решили да си направят пътя точно върху Акведукта. Предполагам заради останалата здрава основа в заобикалящата блатиста местност. И оттогава пътят си е все там. "Пловдив - Древен и Вечен". 

Днес научихме, че в района е текла и река! Но последният открит 180-метров участък разкри поне 180-метрова (със сигурност и повече) масивна основа точно по осовата линия на трасето. Налага се да коригираме проекта за канализация в движение. Имаме пълна подкрепа от РАМ Пловдив. 

Може би това е една от причините досега никой да не се е захващал с "Коматевско шосе". Хиляди извинения за причиненото неудобство на хората в района. 

Би ли се захванала Общината, ако знаеше всичко това? Категорично, да! Правим всичко възможно за максималното изпълнение. До края на седмицата екипите на обекта ще са поне три, в три различни сектора по трасето."

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на Регионалния археологически музей Костадин Кисьов, който съобщи, че за новоразкритите части от Акведукта комисия е препоръчала да бъдат запазени на място.

Точно по тази причина и защото пътят ще минава над находките, подземните комуникации също трябва да се положат над разкритите основи, което най-вероятно ще оскъпи проекта, коментира той.

Припомняме, че след завършване първия участък на бул. "Руски" Общината хвърли всичките си сили на "Коматевско шосе". Кметът Иван Тотев вече обяви, че до края на декември трябва да завърши полагането на канализация до квартал "Коматево". 

Първоначалният план бе за обособяване на два екипа, които да работят паралелно по канализацията на пътя. От думите на кмета обаче става ясно, че те ще бъдат увеличени с още един.

Виж коментарите (18)

Още по темата (133):
21.10.2022 Затварят част от "Коматевско шосе" 
24.04.2021 Пловдивчанин поиска по любопитен начин мобилни светофари
30.08.2019 Работещ светофар изненада пловдивчани!
15.03.2019 Ограничават движението в част от "Коматевско шосе" заради ревизия на водопроводен възел
12.10.2018 Разкопаха новия асфалт на "Коматевско шосе"
03.09.2018 Догодина пак подхващат "Коматевско шосе"
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).