Нова голяма акция на ОД МВР Пловдив! Спират наред, ето за какво ни проверяват!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:52 / 10.03.2020
28818
Засилени проверки за използване на обезопасителни колани, детски системи и каски от водачите и пътниците на мотоциклети ще бъдат извършвани от служители на сектор "Пътна полиция" на територията на  ОД МВР Пловдив. Акцията ще продължи до 15 март и е част от полицейска операция ROADPOL, която се провежда в европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Целта и е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на моторни превозни средства и пътниците. Ще им бъде напомняно, че неползването на предпазен колан увеличава риска от настъпване на сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент. В Пловдивска област операцията се провежда по предварително изготвен план на места от основни трасета с интензивно движение, където  могат да бъдат проверявани голям брой автомобили едновременно.

По време на проверките освен за обезопасителни колани пътните полицаи ще следят за валидна застраховка "Гражданска отговорност“, за недопускане на неправоспособни водачи, както и такива, които са седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества. От ОДМВР Пловдив съветват водачите да съобразяват своето поведение с променливите атмосферни условия и с действията си да показват уважение към останалите участници в пътното движение.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).