Незаконни тунели под Главната на Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
08:35 / 27.11.2021
12489
Собственик на имот на Главната в Пловдив се разширява, като прокопава подземни тунели в земята под магазин за дрехи. Това съобщи за Plovdiv24.bg кметът на Район "Централен“ Георги Стаменов. За това незаконно действие сигнализирали съседи, след като им пропаднал входа, а отдолу се отворила 10-метрова дупка.

"В момента, в който ни сигнализираха, започнахме проверка, със съдействие на полицията“, каза Стаменов. Всъщност това е втора проверка на въпросния собственик, след направена такава миналата година. Съставен е констативен акт за изкопни дейности под обекта с предписание за незабавно спиране на строителството. Информирани са всички отговорни институции - НИНКН, РДНСК, Община, Археологически музей и Прокуратура. Компетентните органи са направили оглед и е издадено предписание.

Собственикът обяснил, че неговият мотив е бил да извърши аварийни укрепителни дейности, тъй като почвата слягала. Експертите са установили, че в избените помещения е издълбано в дълбочина. На терен са били и специалисти от Археологическия музей, които да видят дали няма ценности, които трябва да се датират. Стаменов каза, че това е втори по ред казус с този собственик, който е разкопавал и миналата година откъм ул. "Отец Паисий“.

За неправомерно извършени строителни дейности в подобен имот глобата е от 1000 до 5000 лева, посочи районният кмет.

Сигналът е бил подаден миналия понеделник, на 17 ноември е бил съставен констативният акт, който вече е връчен на собственика.

Няколко версии бяха лансирани във връзка с разкопаването на подземните коридори под магазина за дрехи на Главната. Между тях и това, че е открито гърне със жълтици. Всъщност са били направени три подземни етажа, които гарантират нови обеми и разширяват квадратурата за собственика, което вероятно цели той, допускат запознати с казуса.

Виж коментарите (3)

Още по темата (7):
30.12.2021 Спрени са всички строителни дейности при прокопаните тунели под Главната
15.12.2021 Бизнесмен възпрепятства инспекцията на незаконните тунели под Главната
08.12.2021 Тепърва ще установяват каква е разрушената археология в незаконните тунели под Главната
07.12.2021 Експерти откриха мраморни седалки от Античния стадион на Филипопол в прокопаните незаконни тунели в центъра на Пловдив
01.12.2021 Кметът за тунелите под Главната: Недопустимо!
29.11.2021 Прокуратурата се захваща с копаенето под Главната
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).