Неясна сграда промени проекта на надлез "Скобелева майка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:05 / 24.05.2010
4229
"До два месеца ще направим първата копка на надлез "Скобелева майка". Необходимите за тази година 4 милиона лева вече са осигурени от държавата, общината ще даде своя финансов принос през 2011-а", съобщи областният управител Иван Тотев за Plovdiv24.bg

Вече е одобрена документацията за избор на надзорна фирма. С министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е договорено вместо от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/, процедурата да се извърши от Областно пътно управление. Така ще се съкратят сроковете, които при избора на фирма за пътя Асеновград - Смолян например се влачиха шест месеца, и след 33 дни надзорникът ще е ясен, 20-ина дни после ще се изчака за обжалване и сключване на договора. Изпълнителят на строително-монтажните работи "Пътища" АД е избран още от предишното правителство, междувременно всичко около тогавашния конкурс е проверено и възражения няма.

Надлезът, който ще мине над жп-линията, ще е едно от най-големите съоръжения в Пловдив. Общата му стойност е около 8 милиона лева. Той е само първият етап от много по-мащабната реконструкция, която предстои. Над 8 милиона ще струва и вторият етап, който включва разширението на околовръстното от "Скобелева майка" до Асеновградско шосе.

"Подготвяме пътна карта и за неговото финансиране, ще бъде включен сред проектите, за които правителството очаква 300 милиона евро от Световната банка. Готвим и парцеларните планове, малко са подлежащите на отчуждаване площи", обясни Тотев.

Наложила се преработка на първоначалния проект, защото незнайно как било издадено разрешение за строеж на сграда на място, откъдето трябвало да мине пътят на така наречените уши за развръзки.

Виж коментарите (2)

Още по темата (62):
20.03.2019 Предупредиха да се шофира внимателно по надлез "Скобелева майка"
01.09.2015 Кметът при пускането на "Скобелева майка": Новият път позволява до 140 км/ч, но не го правете!
31.08.2015 Утре пускат надлез "Скобелева майка", вижте го първи преди откриването
24.07.2015 Монтират мантинелите по надлез "Скобелева майка"
10.07.2015 Дърво в бетона на "Скобелева майка"!
10.07.2015 Започна разширението на "Цариградско шосе", има задръствания
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).