Неслучаен италианец с още един имот в суперцентъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
19:57 / 31.07.2017
18324
С още един имот в суперцентъра на Пловдив ще се сдобие бившият почетен консул на Италия Пиетро Луиджи Гиа, собственик на изгорелия тютюнев склад на ул. "Кап. Андреев" 2. Общината ще му продаде своя дял от терен на ул. "Георги С. Раковски" 24, който се намира в така наречена "бяла зона". Той е с обща площ 165 квадратни метра, а мястото е отредено за жилищно строителство. 

В съседство до него в момента се строи кооперация на 5 етажа. Предложението за ликвидиране на съсобственост е внесено за гласуване на последната сесия на 1 август преди съветниците да излязат във ваканция. Гиа закупил 1/2 от въпросния имот през 2007 г. Останалата част от терена е общинска собственост. Запознати припомнят, че бившият почетен консул по това време мосово купувал имоти в Пловдив. 

И допълват, че е притежател и на тютюневия склад, построен навремето от дарителя Кудоглу. Чрез фирмата си "Раковски" ООД Пиетро Луиджи Гиа внесъл искане да изкупи и общинският дял, пише "24 часа". Данъчната оценка оценка е 5308 лева, но италианецът трябва да плати 42 650 лева, за да се сдобие с целия терен на ул. "Г.С. Раковски" 24. 

В момента той е ограден и буренясъл, а на телената врата е окачена табела "Строителен обект". Според съседи след придобиването му Гиа вероятно ще вдигне кооперация на калкан и ще продаде жилищата, тъй като това е една от най-скъпите и атрактивни части на Пловдив.

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).