Нелегален алкохол открит при повторна проверка в района на Перущица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 16.06.2017
2052
Нелегален алкохол откри митническа мобилна група при повторна проверка в регистриран обект в района на Перущица. На 13.06.2017 г. при проверка в едно от складовите помещения в данъчния склад митническите служители откриват 45 литра етилов алкохол в пластмасови съдове с различна вместимост с мирис на мастика, ракия и водка. 

Във второто помещение е открит еднотонен пластмасов резервоар, в който се съхранявали 600 литра етилов алкохол. Установено е, че стоките не са били вписани в материалната отчетност на данъчния склад, не са преминали през измервателните уреди, както и не са представени документи, удостоверяващи плащането на дължимия акциз.

В близост до регистрирания данъчен склад, собственикът стопанисвал и изоставени производствени помещения, където митническите служители са установили, че се съхраняват 1765 бутилки шампанско, отново без документи за платен акциз. Стоките са задържани в склада на Митница Пловдив.

Повторната проверка е извършена с цел изясняване на факти и обстоятелства по образувано досъдебно производство преди два месеца, когато в данъчния склад в района на Перущица са открити 9 600 л етилов алкохол без документи за платен акциз.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).