Намериха място за децата от ДГ "Люляк", ако сегашната им сграда бъде взета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 17.02.2009
6746

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ
Намерен е вариант, при който децата от единия филиал на детска градина "Люляк" няма да останат без места в случай, че Върховния касационен съд одобри претенциите за реституция. Две групи ще бъдат преместени на ул. "Теодосий Търновски" 7, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Това е триетажна жилищна сграда, която е частна общинска собственост, но в момента два от етажите са дадени под наем на БТК. Дала съм тримесечно предизвестие да бъдат освободени, след което ще е нужен ремонт", обясни кметът на "Централен" Райна Петрова на пресконференция днес. За основния ремонт на сградата ще са нужни 46 хиляди лева и още 50 хиляди за оборудване и ново обзавеждане. Дори реституцията да се размине на общината, на лице ще бъдат нови места за децата от района.

Други 13 детски заведения ще бъдат ремонтирани, сред които и помещение на "Богомил" 21, в което ще се открие нова млечна кухня. Вече са завършени процедурите и са сключени 11 договора с изпълнители на стойност 152 352 лева. Ще бъдат подменени дограми, ще има боядисване и ремонт на санитарните помещения. Създадена е необходимата организация ремонтните дейности да се извършват предимно в почивните дни. Много оплаквания от граждани е получила Райна Петрова, че детската градина "Перуника" се разграбва, но ангажиментът за довършителните работи на готовия вече груб строеж е поет от голямата община и "Централен" не носи отговорност за състоянието й.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
13.07.2009 Общината победи срещу реститутите за детска градина "Люляк"
21.10.2008 Делото за ЦДГ "Люляк" е отложено за 8 февруари
13.10.2008 Пловдивски "медии" заформиха интрига между общината и районен кмет
10.10.2008 Райна Петрова: Новото мнозинство спъва районните кметове
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).