Най-обсъжданата наша лекарка събира известни имена в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:46 / 14.09.2021
6522
Заповядайте на представянето на книгата "Хвърчило към рая“ от Неделя Щонова - 17.09. 2021 г. – 18,00 ч. в Културен център Тракарт – Пловдив. Водещ на събитието е журналистът Георги Тошев. Входът е свободен. Публика ще бъде допускана до изчерпване на лимита от 50% на местата в залата.

"Липсата на смисъл е мрачна бездна, в която мнозина са сглупили да погледнат. Но ако твърде дълго се взираш в бездната, както казва Ницше, бездната ще се взре в теб. За щастие, имаме тази книгана д-р Неделя Щонова, която ни насърчава да откриваме смисъла.И дори ни учи как чрез това откривателство да лекуваме душата и тялото си. Мотивира ни да практикуваме космическо безсрамие пред драмите на битието и чрез упорство на духа да държим високо бляскавото хвърчило към рая“, споделя за книгата "Хвърчило към рая“ журналистът Георги Милков.

Ето какво казва самата д-р Неделя Щонова за дебютната си книга:

"Ние сме уязвими. Болката е неизбежна. Ичесто ни раздробява. Защото обича да дърпа дявола за опашката. Но кой така грозно ни е излъгал, че тя, болката, е обезателно враг? Кой ни е "снабдил“ с това злополучно разбиране, че след трудните диагнози, изгубените любови, предателствата, хаоса, стреса, лудостта и кошмарите в този живот задължително се умира?... Не. Не се умира! Защото обстоятелствата са нищо, а страстта и жаждата за живот... Те са всичко! Събирах тези 75 истории в продължение на 10 години. Върху 4 континента. Запознах се с вдъхновяващи личности.

Докоснах се до техния наистина безграничен потенциал за себенадмогване и изцеление, до техните вътрешни бесове, размисли, чувства и осъзнаване. И видях как въпреки изпитанията те съумяват да се зарадват на вълшебството във всеки изгрев. И ако ти, любознателен читателю, припознаеш себе си в някоя от тези истории, знай, че когато драмата заблъска по дверите на ума и сърцето ти, просто трябва да се умиротвориш, да повярваш и да си спомниш, че там, някъде дълбоко вътре в теб, се намира всичката мощ на света, с която можеш да дишаш без огорчения, а в душата ти да е красиво,чисто и светло. Казват, че разказът е най-фината сълза на писателя. Но всъщност сълзите… с достатъчно мъдрост и осъзнаване са хвърчило към рая и към един наистина изумителен човешки живот“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3974):
16.12.2022 С "Ферари" за 1 млн. лева Нинджата замина за Гърция на лов за евтини
имоти
30.09.2022 Няма да я познаете! Ето я пловдивчанката Симона от "Фермата" преди
тунинга!
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Прибирах се от участие в Пловдив, когато заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).