Най-големите туроператори и авиокомпании от Европа идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:54 / 05.02.2015
5919
През месец юни тази година Пловдив ще бъде домакин на INDEX - едно от най-престижните професионални събития за туризъм, чиято цел е да привлече вниманието на големите компании в бранша върху бързоразвиващите се пазари в Европа. 

Ежегодно в него се включват най-големите туроператори и авиокомпании от Европа, търговски мениджъри, онлайн посредници и инвеститори в областта на туризма. 

Домакинството бе официално обявено в Лондон по време на годишната Среща на REETEX пред близо 500 представители на туристическия бизнес от 47 държави, а директорът на REETEX Майк Лейдън и заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подписаха меморандум за сътрудничество. 

На престижното събитие в британската столица основен фокус бе България, която бе представена от градовете Пловдив и София. Участваха водещи авиокомпании и туроператори като: Kuoni Worldwide, Destinology, Shearings Holidays, Regent Holidays, Sun Hotels, Obzor Holidays, Carlson Wagonlit, Travel Republic, Germania Airlines, Finnair Airlines, Explore Worldwide, Thomas Cook Airlines и други.

"Привличането на едно толкова престижно събитие в Пловдив ни дава възможност да разработим допълнително основните ни европейски пазари, както и да привлечем нови авиокомпании, които да летят до нашия град", заяви Иван Тотев, кмет на община Пловдив. 

"Имаме потенциала да увеличим значително туристите до 2019 година и провеждането на INDEX в Пловдив e важна стъпка в тази посока", допълни той.

За периода януари - ноември 2014 г., в Пловдив са пренощували 14% повече туристи в сравнение с предходната година. Общият брой хора, които са посетили града, е над 600 хиляди души.

Като една от най-популярните туристически дестинации на България, градът разполага с голямо разнообразие от туристически продукти. През 2014 година Пловдив спечели титлата "Европейска столица на културата през 2019 г.", което е най-голямото събитие в областта на културата в ЕС. Друго голямо признание за Пловдив е попадането му сред десетте града в Света които задължително трябва да посетите през 2015 година според най-големия пътеводител Lounley Planet. 
 
С домакинството си в Пловдив, престижният международен форум INDEX ще се проведе за първи път в Източна Европа. Той е едно от важните събития, които община Пловдив ще организира през тази година с цел да подкрепи ръста на сектор туризъм в региона.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).