Награждават ученици на училищна конференция в ОУ "Яне Сандански"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:05 / 12.05.2010
2762
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ЯНЕ САНДАНСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В чест на 60 годишния юбилей на ОУ "Яне Сандански", ученици от 1 до 5 клас демонстрираха пред родители и гости знания по информационни технологии, човек и общество, история, английски език, посредством възможностите на новия софтуерен продукт - интерактивна дъска, съобщиха от училището специално за Plovdiv24.bg. Малките специалисти показаха начини за рисуване и писане с електронна писалка върху белите училищни дъски, влагайки желанието си за изява и творчество. Събитието се проведе в рамките на ежегодната инициатива „Отворени врати" за запознаване и популяризиране на добрите практики в училището.

Скоро децата и учителите ще разтворят юбилейния албум, в който са събрани събития, дати и личности, оставили следи в историята на училището. От края на април всеки посетител на сградата има удоволствието да разгледа изложбата "Гордеем се с тях" от снимки на успешно реализирали се в различни области възпитаници на училището.

Учениците с ентусиазъм се включиха в обявения конкурс за написване на литературно и историческо есе, с мото думите на Яне "Народите са като братя и като братя трябва да живеят". Отличилите се ще представят своите творби и ще получат наградите си днес на училищната ученическа конференция.
Заедно с малки и по-големи ученици и от други училища, децата показаха знания в състезанията по математика и български език.

Класовете премериха сили и защитаваха достойнството си в игрите и турнирите от пролетния спортен празник, посветен на юбилея. Почитателите на танците и песните показаха чувство за ритъм и музикален вкус на вече традиционния в училище конкурс "Аз пея и танцувам".

На 18 май, в деня, в който е роден патронът на училището Яне Сандански, настоящи и бивши ученици и учители с тържествен концерт в читалище "Христо Ботев" ще отпразнуват 60-я рожден ден на любимото училище.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).