Наградиха "отличниците" в озеленяването в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:34 / 18.06.2010
1950
Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев награди "отличниците" в озеленяването на междублоковите пространство за месец май. Комисията от еколози реши този път победител да бъде Йовко Линев от блок 126, вход В, научи Plovdiv24.bg. Той получи електрически тример. Йовко не скри, че за зелената площ с райграс се грижи и майка му Делка. Заразени от нейната всеотдайност, в поддържането се включили и съседите. Сега там освен тревата, се отглеждат и рози, теменужки, гербери, гладиоли, есенчета, попадийки, карамфили, невен.

Албена Николова, началник-отдел "Екология" към районното кметство обясни, че хората от блока са събрали пари и вече са си закупили косачка. За това сега им даряваме тример, с който по-лесно да подстригват тревата в краищата и около растенията. Йовко Линев и майка му Делка изразиха желание до градинката им да бъде поставен кош за битови отпадъци. Гиньо Матев увери, че това ще се случи днес, а другото им желание - за поставяне на пейка - при първа възможност.

Електрически храсторез бе наградата, определена за второ място в традиционната инициатива "Зелен дом-зелена зона", която в район "Тракия" продължава повече от две години. "Вицешампион" за месец май бе определена зелената площ пред вход В на блок 207. Там грижи за нея полага София Туфкова. Жената сама се грижи за градинката пред входа. Набавила си е всички необходими градински инструменти. Но среща трудност при поддържането на храстите, с които е оградена градинката. За това тя получи храсторез.

Саша Кирилова от блок 190 вход Е пък бе определена на трето място в екоинициативата. Таксиметровата шофьорка сама е обособила и сама се грижи за градинката около входа. За труда си тя бе поощрена с градински инструменти и разсад цветя - канна и бегония.

 

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).