Над 70 новости на Есенния панаир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:44 / 16.09.2010
1821
Над 70 нови изделия ще покажат участниците в Международния технически панаир, който ще се проведе от 27 септември до 2 октомври в Пловдив. Екология, пестене на енергия, нови строителни материали, антикризисни решения, комунална техника са част от областите, в които фирмите са правили своите разработки. За тяхното представяне те са избрали най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

17 са световните новости, които ще може да се видят по щандовете на ЕСЕН 2010 в Международен панаир Пловдив. Сред тях са уреди за пречистване на въздух и вода без химическо третиране.

Посетителите ще се запознаят с продукт, който е носител на приза "Най-иновативна технология" от изложението в Лас Вегас, САЩ. Това е система за фотогравиране, която дава възможност графични изображения и снимки да се пренасят трайно върху бетонови фасади. Според експерти, това открива нови хоризонти пред архитектурата в областта на външното оформление на сградите.

Серия от LED лампи за помещения, паркинги и улици е базирана на елементи, които снижават консумацията на ток и удължават времето за използване. На Есенния панаир ще бъде представена и най-новата версия, която се очаква да влезе в производство до края на годината.

Дизелов маневрен локомотив, който се движи без машинист, е една от 15-те европейски новости на Есенния панаир в Пловдив. Той се управлява с дистанционно и може да работи в опасна или вредна среда, където присъствието на хора е недопустимо. Според създателите на локомотива, неговото предимство е по-ниската себестойност, което го прави "антикризисна инвестиция".

Изделията, които ще направят своята премиера на българския пазар на ЕСЕН 2010, също са ориентирани към намаляване на разходите на пари и енергия. Те са общо 40. Един от примерите е пиролизен котел за икономично и екологично отопление на големи битови и индустриални помещения.
Новост са и строителните блокчета, плочи и подови замазки от нов вид бетон, направен от полистирол, цимент, вода и специални добавки. Този материал осигурява по-добра топлоизолация, безопасност, устойчивост и дългосрочни икономически ползи, твърдят от фирмата производител.

Зарядно устройство за GSM-и спестява до 30% от консумацията на енергия и може да се използва при 7 марки мобилни телефони. Сред атрактивните експонати ще бъдат и автоматични паркинг системи, с които върху площ за една кола може да бъдат разположени две и повече, като се използват схеми за паркиране от две до над 10 нива. Те се прилагат в надземни, подземни и комбинирани паркинги.
Интересна за архитектите и строителите е автоматичната машина за производство на бетонови изделия със система за оцветяване на тротоарни плочи, бордюри, тухли, павета и други елементи от бетон.

Сред новостите за нашия пазар са също подземните контейнери за битови отпадъци. С тях не само се намаляват разходите за извозване на сметта и неприятните миризми, но се предотвратяват и поражения от вандали.

На ЕСЕН 2010 стартира и една нова изложба - ИНТЕРМИН ЕКСПО. Тя за първи път ще покаже развитието на минната индустрия. Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив и Българската минно-геоложка камара.
На ИНТЕРМИН ЕКСПО ще бъдат представени техника и оборудване за добив на подземни богатства, за геологопроучвателния сектор и за минно строителство. Ще участват фирми доставчици на машини, резервни части, материали, софтуер, работно облекло и лични предпазни средства.

Паралелно с изложбата, на 27 и 28 септември ще се проведе и Международна конференция "Устойчиво развитие на минната индустрия в Централна и Източна Европа". В нея ще участват представители на министерства, неправителствени организации, европейски и национални сдружения от бранша, както и на много компании.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
02.10.2010 Изложител с 20 г. стаж спечели кола на панаира
30.09.2010 30 златни медала на Есенния панаир
28.09.2010 3000 отпразнуваха старта на Есенния панаир
27.09.2010 Куп официални лица начело с кмета откриха панаира
27.09.2010 Международният технически панаир отваря врати днес
23.09.2010 Панаирът с нова инвестиционна политика
Още новини от Новини от Пловдив:
На 27 км от Пловдив: Едно от най-уникалните места на света с крис...
Днес маршрутът на автобусна линия 116 ще е друг
За кратко ограничават движението пред кметството в "Източен"
В Пловдив продължава да расте броят на предложенията за работа
Читател: Този хубосник застраши движението в Пловдив заради необе...
Удостоиха посмъртно непрежалимия Алек Попов с голяма награда


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).