Над 500 са участниците в празничното шествие в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 24.05.2010
962
ад 500 ученици, преподаватели просветни и културни дейци участват в Пловдив, в празничното шествие по случай Деня на българската просвета и култура, което тръгна от площад "11-ти май" и продължава към центъра на града. Шествието се води от военен духов оркестър и мажоретен състав, след тях са официалните лица, представителите на културните институции и ученици от всички пловдивски училища. Настроението на всички участници е приповдигнато. Масовата проява се охранява от общинска охрана.

Тържествата започнаха с церемония по връчване на годишните награди на община Пловдив. Церемонията се проведе в Актовата зала на хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий, а на площад "11-ти май" пред паметника на Кирил и Методий бяха поднесени венци и цветя. На това място е било някогашното епархийско училище и там за първи път в България започва честването на празника на българската просвета и култура. Приветствия поднесоха пловдивски общественици и политици. Под звуците на "Многая лета'' бяха изнесени знамената и иконата на училището. Пловдивският митрополит Николай отслужи молебен за здраве и също поздрави учители, преподаватели и граждани, събрали се на площада.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).