Над 400 таксита проверени за нарушения, хайките продължават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:03 / 02.03.2010
3619
38 нарушения са констатирали органите на ДАИ и икономическа полиция при проверките на таксита в Пловдив през последния месец. Това съобщи началникът на Областен отдел „Контролни дейности" - ДАИ Йордан Арабаджиев. Засечен е един напълно нелегален таксиметров шофьор, допълни той. За три от случаите ще бъде сезирана Районна прокуратура. При тях водачите извършват таксиметрова услуга без да имат удостоверение за тази дейност.

От началото на февруари досега са проверени над 400 шофьори на жълти автомобили. Най-честите нарушения са нередовни документи, неспазване на работно време, невключен апарат. Регистрирани са 8 случая на шофиране с разрешителни с изтекъл срок. Нередности са констатирани и при употребата на таксиметровите стикери. Има и такива шофьори, които возят на цени като автобусните. Като примери Йордан Арабаджиев посочи маршрутите  Пловдив - Куклен, Пловдив - Маноле и Пловдив - Кричим.

Съвместните проверки на ДАИ, Икономическа полиция, НАП и прокуратурата започнаха миналия месец по заповед на районния прокурор на Пловдив Димитър Ангелов. По думите на Арабаджиев те ще продължат през целия месец, докато бъдат проверени поне 1200 жълти возила.

Източник: Дарик

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дебора: Когато се изправям пред него, сякаш няма човек
Масови съкращения в голяма компания край Пловдив
Сериозни аварии оставиха без вода стотици в Пловдив и областта
Боян Чуков пред пловдивчани: България няма стратегия по нито един...
УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив откри високотехнологичен мозъчносъдо...
Малка арогантна госпожица вбеси пловдивчанин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).