Национални литературни отличия за пловдивски ученички

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
18:05 / 28.05.2017
5766
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Петокласнички от ОУ "Стоян Михайловски" са сред победителите в Четвъртия национален конкурс за литературно творчество, рисунка и мултимедийна презентация "България в картини и слово", научи Plovdiv24.bg. Втора награда в раздел "Литературно творчество" е присъдена на Весела Бонева, а Ели Маркачева получи поощрителна награда за поезия.

С грамота за отлично представяне на ръководените от нея ученици бе отличена и г-жа Горица Петрова, старши учител по български език и литература. Възпитаниците се състезаваха с ученици от цялата страна. Бяха представени 1085 произведения на участници от населени места на 27 областни центъра.

За поредна година конкурсът провокира творческия потенциал, креативните идеи и родолюбивите нагласи на стотици ученици от страната. Целта на проявата е да им се предостави възможност да създават материали, чрез които да изразят своето лично отношение към значими културни, исторически и природни забележителности от България и по този начин да придобият по-добри умения за популяризиране на обекти и събития от регионите, в които живеят.

Конкурсът е обявен от МОН, Националния дворец на децата и ОДК - Търговище. Включен е в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците през учебната 2016/2017 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).