НАП Пловдив и МВР влязоха в зони с повишен риск, в "Столипиново" също усетиха тръпката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:37 / 12.07.2017
14479
ТД на НАП Пловдив провежда съвместни проверки с органите на МВР в зони с повишен риск от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство в Пловдив, Пазарджик и Пещера. В Пазарджик на 14 юни екипите от отдел "Оперативни проверки" при ТД на НАП Пловдив са извършили 23 проверки и констатирали 16 нарушения на НАРЕДБА № Н-18 от 13 декември 2006 г. на МФ за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, 11 от нарушенията са за липса на фискални устройства. 

Акцията е продължение на проведената преди месец съвместна проверка на търговски обекти в квартал "Столипиново", която приключи с 24 извършени проверки, а за констатираните нарушения освен глоби са издадени и 12 заповеди за запечатване на обекти.

При последвалите 8 проверки в ромската махала в Пещера са констатирани 6 нарушения, за липса на ФУ и неиздаване на касова бележка в момента на проверките. Липсата на фискално устройство в търговските обекти е сред най- масовите нарушения, констатирани по време на текущите проверки. 

По този повод Христина Христозова, директор на дирекция "Контрол", при ТД на НАП Пловдив коментира "Основната цел на провежданите проверки е противодействие спрямо всички задължени лица, които не отчитат приходи от дейността си и нарушават данъчното и осигурителното законодателство, като мерките са насочени към насърчаване на доброволното спазване на закона." 
 
От НАП информират, че съвместните проверки в районите с повишен риск ще продължат, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).