Млади психолози помагат на ученици по проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:21 / 30.06.2010
1142
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проблеми в семейната среда и неразбирателство между родителите са основните причини за психическите проблеми, които стоят пред учениците в Пловдив. Средношколците намират повече утеха сред приятели и съученици, отколкото вкъщи. Тези данни бяха изнесени от студенти-психолози, които работят по проект "Практически занимания в реална работна среда".

В проекта работят 60 студенти от трети и четвърти курс на пловдивския университет "Паисий Хилендарски". До сега бъдещите психолози и педагози са провели няколко занимания с ученици от гимназията с хуманитарен профил "Свети свети Кирил и Методий" и Професионалната гимназия по механотехника "Професор Цветан Лазаров". За да се провери какво точно притеснява подрастващите, те са били подложени на специални тестове. Резултатите от тях показват, че при част от децата се наблюдава потискане на трудностите, което води до психологичен проблем. Според ръководителя на проекта доцент Дора Лефтерова, проблемите на учениците ще усложнят социалните им контакти.

Активно участие в срещите с учениците е взела и току-що дипломиралата се психоложка Петя Калайджиева. Тя е работила с 18 годишно момиче от Хуманитарната гимназия. Калайджиева не скри, че ученичката е имала добро поведение и излъчване, но зад тях са криели психически проблеми, породени от семейната обстановка. Консултираните тийнейджъри от двете пловдивски училища са  били подбрани от педагогическите съветници и училищни педагози с разрешение на родителите им. Интересен е фактът, че за няколко месеца много от тях са започнали да повишават училищната си успеваемост, вследствие на срещите си с младите психолози.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).