Млада майка: 38 деца в група през лятото, малчуганите се гледат сами!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (18)
09:20 / 04.06.2016
20815
Млада майка изрази притеснението си относно практиката за сливане на групи в детските градини за летните месеци. Ето какво написа до редакцията на Plovdiv24.bg жената:

"Майка съм на дете, посещаващо целодневна детска градина "Първи юни". Поради настъпването на отпускарския сезон и платените годишни отпуски на персонала в детските градини, считано от 01.06.2016, бяхме предупредени, че обединяват и сформират сборни групи в детската градина. И така от 4 групи направиха 3. 

През вчерашния ден в групата на моето дете са били 38 деца! Те се обгрижват от една госпожа и една леля, което на практика означава, че почти сами се гледат. 

Но въпросът ми е какви са наредбите и правилниците за максимален брой деца в група и какви действия аз да предприема като работещ родител, който няма възможност да спре детето си от градина за летните месеци?"

По разпоредба на РЗИ в една група могат да бъдат приети до 24 деца, плюс още 10 процента, сочи проверка на Plovdiv24.bg. Въпреки това в официалния прием за детските градини се допускат 30-32 деца в отделна група, но с изричното разрешение от Регионалния инспекторат по образованието, който обикновено в такива случаи одобрява приема с "особено мнение". 

Ако детската градина е блокова, бройката е още по-малка, тъй като помещенията там са и по-малки. При всички случаи, обаче, е напълно забранено в една група да се гледат повече от 32 деца, категорични бяха експерти. 

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).