Митрополит Николай откри нов православен храм в Родопите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:59 / 14.06.2020
6056
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова присъства на освещаването на православен храм в девинското село Брезе. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави архиерейската света литургия в църквата “Св. Йоан Предтеча".

Идеята за изграждането на светата обител е от 1995 г., а първата копка е била направена през месец май 2003 година. Откриването на храма се превърна в празник за селото, защото се изпълни едно желание на хората, ктиторите и дарителите след толкова много години в девинското село да имат църква.

Даниела Дариткова заяви, че за нея духовното възпитание е много важно, защото през вековете православната вяра е крепила. "Правителството винаги е подкрепяло и продължава да подкрепя българското православие, като възстановява, ремонтира и строи нови храмове и манастири. През годините ПП ГЕРБ е подпомагала и множество мюсюлмански храмове, както и други вероизповедания“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

На освещаването присъстваха и кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Недялко Славов, общинският съветник от ГЕРБ Руси Чаушев, духовници, гости и жители на Брезе.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).