Министър Красимир Каракачанов възхитен от уменията на пловдивски военни

Автор: Мариана Панчева
Коментари (15)
14:02 / 16.05.2017
8911
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов започна обиколката си из страната, избирайки Пловдив за своя първа спирка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След близо двучасови демонстрации в базата на 68-ма бригада "Специални сили" той успя лично да се увери в изключителния професионализъм и подготовка на силите за специални операции - тежко въоръжени военни показаха на новия министър как се обезврежда нападател, барикадирал се в сграда, как се води ръкопашен бой, демонстрираха и тънкостите при скачането с парашут. 

"Обиколката из страната започнах от Специалните сили, защото това е онази част, която може да се наложи да действа и при други обстоятелства. Виждам, че момчетата са добре тренирани, морално мотивирани и с добра подготовка, за мен ще бъде удоволствие да ги видя в обстановката на реално учение", похвали пловдивските военни Каракачанов. 

"Армията не е само за паради, които гледаме на 6 май. Армията е институцията, която трябва да защитава териториалната цялост и българските граждани", коментира министърът и подчерта, че затова е необходимо отделяне на достатъчно средства за българските военни. Това по думите му обаче може да стане едва в момента, когато започне да се работи по новия бюджет на страната. 

"След разговори с генерали и командващи може да направим добра равносметка какво е необходимо. Военните сами си купуват екипировката, затова казах, че това са героите на България. Лесно е да служиш на една армия, в която всичко е наред, друго е да служиш в армия, която 25-26 години умишлено е подценявана. Тежки са условията, затова сме дошли на място", заяви още Каракачанов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).