Междусъседска война около строеж в центъра на града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:54 / 29.06.2010
4645
Истинска междусъседска война, макар че засега кръвопролития няма, а се е стигнало само до шамари, предизвиква все по-напредващият строеж на спирката на Сточна в посока към Централна гара.

Съсобственикът на имота на задната уличка "Д-р Александър Пеев" 9 пуснал работниците към строителната площадка пред двора, но без да пита другия съсобственик за съгласие. 

"Разделихме си двора чрез спогодба, та да се знае кой къде да си сее китките, а те го превърнаха в строителна площадка, дори ми оградиха парчето от двора с ламаринена ограда", оплака се ощетената дама пред Plovdiv24.bg, гарнирайки разказа си с подозрения за незаконно строителство. 

От РДНСК три пъти на три поредни жалби като под индиго й отговаряли, че строителството е законно. Оплакване, адресирано до район "Централен", било препратено по компетентност до общината и оттам отговорът бил същият.

Според съсобственичката спогодбата по чл. 32 за разпределение на дворното място не променя описаното в нотариалните актове съотношение на собствеността в идеални части, а на практика чрез оградата той бил присъединен към съседния парцел със зоната на строителството. То пък за капак не се извършвало откъм официалния си адрес на бул. "Христо Ботев" 61-а, а всичко минавало откъм двора на нейния дом. Дори информационната табела какво-що се строи липсавала.

"Табелата е отзад. Вижте я, ей там горе на прозореца е сега, беше и на вратата, но госпожа съседката е като побесняла и все я изкъртва", обясниха работниците на обекта. После техническият ръководител Тихомир Кандев уточни, че е така според строителното разрешително. Показа пред репортера и нотариалните актове, и разрешенията за строителството, и проектите. Разпределението на дворното място според документите е минало през съдебно гражданско дело.

"Нашите клиенти са собственици на три четвърти от имота, купили са мястото и бетонната плоча на сградата точно следва очертанията на парцела", разказа Кандев.

И друга страна има историята около лъскавата сграда с апартаменти, офиси и магазини, която по предварителни разчети ще е готова до края на годината. Съсобствениците били замислили да я построят по-голяма, но не се разбрали със сега недоволната, защото била поискала два магазина на лицето. Оттам нататък не спирали съдебните спорове, оплаквания, на полицията вече било писнало да ходи през ден-два на място. Съсобственичката се опитвала да саботира работата по всевъзможни начини, дори и чрез физическа саморазправа.

"Махам им ламарините, с които са ми преградили двора, и ги изхвърлям на улицата, режа катинарите, с които заключват, а те пак ги слагат. Ако им беше чиста работата, сигурно щяха да направят оплакване срещу мен. Онзи ден до бой стигнахме, някаква отговорничка няма да ме пуска в собствения ми двор. Нашамаросах я, за да си знае мястото", призна тя, оставайки твърдо решена да докаже, че правото е на нейна страна.

Според другата страна заради скандалното си поведение вече била получила две предупреждения да не приближава чуждата част от имота и да не прибягва към физическа саморазправа.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).