Международна лекарска конференция ще се проведе в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:38 / 05.05.2010
1214
Международна конференция на тема: „Децата в общата медицинска практика" ще започне утре от 10 часа в Новотела. Форумът продължава до 9 май.

Пловдив е домакин на 70-та среща на Европейската мрежа за изследване в общата практика. Официалното откриване на събитието съвпада с прекрасния български празник Гергьовден. Приветствие към чуждестранните участници от 28 страни и българските лекари ще бъде поднесено от името на кмета на града. Домакини на събитието, наред с Община Пловдив са Факултета по Обществено здраве на Медицински Университет Пловдив и Районната колегия на Българския лекарски съюз.

Тематиката на конференцията в България е „Децата в общата практика". Тематика избрана с мисъл за бъдещето, предвид съществената роля на общопрактикуващите лекари в промотирането на здравословен начин на живот и превенция на заболяванията от най-ранна детска възраст.

Европейската мрежа за изследване в общата практика е създадена през 1971 година. До сега са проведени шестдесет и девет срещи в множество европейски страни. Конференциите създават уникална възможност за обсъждане проблеми на общата практика в международен контекст.

Европейската мрежа промотира научно-изследователската дейност на семейните лекари, които работят в основната за всички здравни системи - първична медицинска помощ.

При въвеждането на общата практика в нашата страна, общопрактикуващите лекари бяха изправени пред организационни и финансови предизвикателства. След периода на установяване на новия тип здравна система идва ред и на утвърждаването на специалността Обща медицина. Паралелно е нужно да се развиват и медицински проучвания. Общопрактикуващите лекари се срещат с пациенти в момента на възникване на здравния проблем и координират всички медицински дейности, свързани с превенцията и лечението на заболяванията. Съвременната тенденция изисква да се развива медицината, основана на доказателства, получени в реалната практика.

Общопрактикуващите лекари ще имат възможност да се срещнат и обсъдят проблемите си с колеги от цяла Европа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).