Международен панаир Пловдив активизира бизнеса между България и Катар

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 21.03.2012
2628
Активизиране на бизнеса между България и Катар е темата на среща между главния директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов и посланика на Доха в София Мохамед Али Саид ал-Нуейми, която ще се проведе днес, 21 март. Тя е първата стъпка от плана за привличане на катарски инвестиции у нас и за превръщането на панаира в своеобразен плацдарм за навлизане на катарския бизнес в Югоизточна Европа. Инициативата бе обсъдена между Иван Соколов и кмета на Пловдив Иван Тотев, който участва във визитата на българската държавна делегация в Доха, на 19 март. Ангажимент за развитие на двустранните икономически отношения са поели и общината, и Международен панаир Пловдив.

Като начало смятаме да поканим Катар да участва в Международния технически панаир тази есен, а по-късно да се търсят възможности за реализиране на срещи и в двете страни, съобщи Иван Соколов. Многобройните специализирани изложения, които организираме, дават шанс за сътрудничество в широк спектър от браншове, добави той. Очаква се съвместната инициатива на общината и панаира да привлече към България и Югоизточна Европа не само бизнесмени от Катар, но и от региона на Близкия Изток. Така ще се разшири периметърът на потенциалните инвеститори у нас.

В него вече се включи Китай след посещението на делегация от Съвета за развитие на търговията на Хонг Конг по време на Есенния панаир миналата година. Дойдохме в България, за да използваме възможностите на Международен панаир Пловдив за разширяване на деловите контакти, но оглеждаме целия регион на Балканите за съвместни проекти в икономиката и търговията, заяви тогава директорът на съвета Лора Бушер.


Виж коментарите (1)

Още по темата (7):
17.03.2012 Кметът: В евентуалното сътрудничество с катарски бизнесмени виждам огромен потенциал
15.03.2012 Катарци инвестират в карго летище в Пловдив?
13.03.2012 Започва посещението на премиера в Катар, Пловдив също е представен
12.03.2012 Представяме 4 проекта за Пловдив на бизнес форум в Катар
12.03.2012 Започва посещението на премиера в Катар, Пловдив също е представен
07.03.2012 Селища от затворен тип и хотел презентираме в Катар
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).