Маркировка, предизвикваща шум и вибрации, ще бъде поставена на АМ "Тракия", в района на катастрофата с автобуса

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
13:20 / 23.08.2011
4167
Маркировка, предизвикваща шум и вибрации, ще бъде поставена на АМ "Тракия", в района на станалата тежка катастрофа с автобус с 9 убити, на 15 юни. Това съобщи на пресконференция в Пловдив комисар Костадин Баков, зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив.

Има разработен проект за рехабилитация на участъка от 107 до 156 км по магистралата, който е с най-голяма концентрация на ПТП. На специална среща са били набелязани редица от мерки за ограничаване на произшествията в този участък, каза комисар Баков. На пътя ще бъдат поставени и знаци за участък с концентрация на ПТП.Ще има и пригодена отбивка за проверки на ДАИ и КАТ, както и за почивка на шофьорите. Най-близката отбивка сега е на Ихтиман, каза комисар Баков. Като една от най-честите причини за станалите катастрофи в този участък е заспиване на водача. Поради тази причина ще бъде поставена такава маркировка. Поставянето на маркировки, предизвикващи шум и вибрации в Европа е честа практика, по този начин се заостря вниманието на шофьора и не позволява заспиване и унасяне. Ще бъде сменен цялостно и асфалта по този проект, казаха още от пловдивската полиция. Проектът е съгласуван и с Областно пътно управление.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).