Мария Сапунджиева и Георги Кадурин с невероятна постановка в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
07:30 / 07.02.2013
3373
Днес - 7 февруари, на сцената на Концертна зала (пл. Централен №1) от 19 ч. гостуване на спектакълът "Особености на руската любов" - романтична комедия по пиесата на Александър Галин "Сирена и Виктория". Постановка - Васил Василев, сценография - Николай Нинов, превод - Василка Бумбарова. С участието на: Мария Сапунджиева, Мариана Миланова, Георги Кадурин. Спектакълът е гостуване на Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен. 

Любов - за това мечтае всяка жена. И ако тази мечта е дългоочакваният и единствен мъж, който ще открие в небето нова звезда и я назове с твоето име, то тя се е сбъднала. И така, две самотни жени, една обикновена вечер. Сирена (Мария Сапунджиева) е артистична бизнес дама, търсеща развлечения и авантюри, решава да помогне на изоставената от мъжа и приятелка - интелигентната и чувствителна Виктория (Мариана Миланова), доктор на филологическите науки. Звъни по обява във вестника и кани "млад Козирог, изпълняващ всякакви женски фантазии".

Звънец. От прага на вратата, гостът (Георги Кадурин) веднага нарежда да наденат намордника и пита къде би искала да стане "това". "Моля?" - изненадва се Сирена. "Аз мога да го направя където поискате: на балкона, в стаята, в коридора..." Шокирана от "скромността" на не толкова младия Козирог, Сирена предоставя решението на въпроса на Виктория.

И изведнъж, обичайната декорация - елегантно наредената маса с любимите херес и мадейра на Сирена отстъпват на заден план и ... пред зрителите избухват звезди.

Пиесата е наситена с искрящ хумор, весели остроумия, смешни недоразумения и нелепи ситуации, брилянтни реплики на героите, приятни изненади, но също така предлага на зрителя да се замисли за духовните ценности в днешно време. 

Пиесата разказва за това, че винаги има надежда да срещнеш, ако не принца на бял кон, то поне специалист по космически системи, който ще разкрие пред теб необятния свят на звездите и една свръхнова, малка и искряща звезда ще назове с твоето име. А това вече е Любов.

Билети на цени от 10 и 12 лв. на касата на Концертна зала.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).