Малки автобусчета и маршрутки с номер 10 по почти идентичен маршрут

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
07:10 / 20.06.2010
7058
Десет нови автобусчета с марката "Фолксваген" се движат от няколко дни по пловдивските улици. Те са закупени от "Автотранс Чолаков" и обслужват линия 10. Возилата са с 14 седящи и 13 правостоящи места, но по мнението на управителя на фирмата Димитър Чолаков, това е напълно достатъчно за комфортния превоз на пътници по маршрута от "Тракия" през "Гладстон" до стадион "Пловдив".

Удобният превоз обаче може да се окаже не чак толкова удобен и дори тотално объркващ за мнозина, тъй като по почти идентичен маршрут се движи и маршрутка със същия номер - 10. Тъй като новите автобусчета са съвсем малко по-големи, да се обърка човек никак няма да е трудно.

Заместник-кметът Александър Константинов, който отговаря за транспорта, обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че линиите са одобрени от Общинския съвет и автобусът се движи по транспортната схема със спиране на всички спирки, докато маршрутката е част от допълнителното обслужване на обществения транспорт. Едно искане за промяна на маршрута на една от двете фирми би довела до опасността общината да бъде съдена за нарушаване на подписния договор, коментира Константинов.

Наши читатели ни сигнализираха, че вероятно ще има хора, които ще се качат на автобус 10, мислейки си, че е маршрутка и ще се озоват на друго място, както и такива, които ще пропуснат да се качат на автобуса, мислейки си, че е маршрутка. Освен цялостната визия на возилата, табелите с номерата и маршрутите също са почти еднакви на пръв поглед. Единствената разлика е в надписа над предното стъкло, където при автобусите пише "Автотранс Чолаков", а в другия случай съответно "Маршрутна линия".

Виж коментарите (24)

Още по темата (1):
14.06.2010 10 нови автобуса тръгват по линия N 10
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).