Махат гаражите, за да се направят повече паркоместа

Автор: Мария Морунова
Коментари (70)
10:05 / 07.06.2015
13936
Община Пловдив обмисля старт на политика за премахване на гаражни клетки, като първо ще започне от район "Централен". Това е идея, която да стартира през следващия мандат, обяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Дори в районите, където има много свободни площи, започва да има липса на паркоместа. Смятаме да въведем като алтернатива на гаражните клетки паркомясто в жилищните комплексни сгради. Извън тези комплекса с премахването на гаражни клетки ще освободим и паркоместа", обясни кметът.

Ако всичко върви както трябва, ще се премине и към другите райони. Започва се от "Централен", защото там има най-малко гаражи. Така заемащите повече място от едно паркомясто гаражи ще се намалят. Ще се махнат и тези, които се използват за друго, а не за гараж.

По отношение на неправилното паркиране кметът припомни, че глобата за това ще бъде увеличена, а първите пропищели ще са тези, които паркират по велоалеите.

Повече проблеми с наглите шофьори има в събота и неделя, заради което се обмислят варианти за дежурни от "Общинска охрана" и в почивните дни.

Виж коментарите (70)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).