Магазин за хранителни стоки предизвиква безобразен шум

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:40 / 15.05.2011
11091
"Имам следния проблем: живея на 1-я етаж на ул."Богомил" и под мен има магазин за хранителни стоки. Собственикът на магазина го е превърнал, освен в магазин за хранителни стоки, така и в кръчма и кафене, едва ли не! Вечер се събират на импровизирана маса по 10,20 човека, употребяват алкохол и храни, закупени от магазина. Вдига се безобразен шум, работи се след 21ч., уринират във входа, а мръсотията около магазина е ужасна: опаковки, разхвърляни навсякъде" е част от писмото, което получихме от възмутен гражданин на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Човекът пояснява, че магазина има и втора врата, която излиза зад блока и там ситуацията е просто страшна.

"Освен това", продължава писмото на читателя, "на 20 м от магазина има училище, където се събират деца и пушат и пият продукти, закупени от същия магазин, след което драскат стените със спрейове, купуват яйца и целят прозорците на стълбищните клетки! Редовно се намират трупове на плъхове, даже от магазина бяха сложили един капан за тях. Блока се напълни с хлебарки. Фризерите и хладилните витрини са морално остарели и шума от тях тормози хората на първите етажи!".

"Но по-важният въпрос от всичко това е: този магазин за хранителни стоки (кръчма и кафене) има ли право без разрешение и без условия да работи и като импровизирана кръчма и кафене? ".

В останалата част от писмото си, възмутеният пловдивчанин пояснява, че неколкократно е сезирал органите на бившето РИОКОЗ, но отговорът е бил, че това не е техен проблем.

Plovdiv24.bg пое ангажимента да запознае кметството на район "Централен" с проблема. За целта, репортерът ни се свърза с зам.-кмета на района Димитър Цветков, който пое антажимент да направи необходимите проверки и да ни уведоми за резултатите.

Очаквайте само в Plovdiv24.bg развръзката по случая.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Апетитен имот в центъра на Пловдив е даден за продан
Сигнал: Пред магазин в Пловдив има стена на срама с обидни надпис...
Пловдивчанин напомни за неизпълнено обещание
Грандиозен концерт предстои в Пловдив на един от най-иконичните п...
Манол Пейков купи две трети от къщата на Димитър Талев
Пловдивчанин: Пуснете този светофар, чакате някой да бъде блъснат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).