МВР Пловдив: Младите шофьори са рискови!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
09:17 / 19.06.2017
8698
Полицията в Пловдив използва всяка една възможност да повиши общата култура на подрастващите, касаеща поведението им на пътя. Това каза инспектор Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив, във връзка с традиционната полицейска акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!". 

"Опитваме се да повишим общата култура за поведение на пътя на подрастващите, привличайки като партньор Община Пловдив, Областната администрация, различни неправителствени организации, комитети и други. Използваме всяка една възможност да стигнем до подрастващите, да ги заинтересоваме и да им обясним това, което е важно да знаят като участници в движението. Особен акцент в нашата работа са учениците от 11 и 12 клас. Това са децата, които са бъдещи, а някои от тях вече и настоящи водачи. Много често поради липса на опит, стаж, адекватна реакция и самооценка младите шофьори допускат нарушения и застрашават както своя живот, така и този на околните", коментира Гиргинов.

Гиргинов добави, че още в началото на месец септември служители на КАТ "Пътна полиция - Пловдив, съвместно с представители на отделните общини ще извършат огледи на инфраструктурата в близост до детските градини и училища. Целта е да се отстранят проблеми, свързани с липсваща пътна маркировка и вертикална сигнализация.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).