Любозар Фратев представи книгата "Из българските бурни времена"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:58 / 19.12.2014
4654
Бизнесменът Любозар Фратев представи поредната книга, която фирма "Новиз" издава за Коледа. "Из българските бурни времена" е едно автентично описание на преврата срещу княз Александър I на 9 август 1886 година и последвалите събития.

Това е втората книга на немския журналист Артур фон Хун, в която с достоверност и много силно пристрастие към българския народ са отразени едни от най-превратните моменти в не толкова далечната ни история.

Книгата е девета поред, която бизнесменът Любозар Фратев преиздава за последните осем години.Започва с книги за историята на Пловдив. Първите шест от тях имат един герой - вечния град Пловдив. Последните три книги са с общобългарска тематика и аудитория.

Героите в книгата "Из българските бурни времена" на Артур фон Хун са добри познайници, а някои и близки приятели на автора.

Изборът на това издание е и едно логично следствие на издаването през 2013 г. на първата творба на немския журналист.

"Борбата на българите за съединението си". Редактор на книгата е Данаил Георгиев, а предговорът е написан от директора на Исторически музей-Пловдив Стефан Шивачев. Новото издание е в 500 екземпляра.

Сред гостите на събитието бяха заместник-кметовете Стефан Стоянов и Александър Държиков, председателят на ОбС Пловдив арх. Илко Николов, както и дългогодишният директор на Народна библиотека "Иван Вазов" Радка Колева.

Всички присъстващи получиха екземпляр от книгата като коледен подарък от Любозар Фратев. По традиция книги бяха подарени на Народната библиотека, пловдивските читалища, училища и домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Източник: ПОТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).