Лятото пее, рисува и танцува в ДГ "Дъга"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:16 / 06.07.2017
6602
В двора на ДГ "Дъга" в район "Северен" красиво грее в синьо и сребърно подновеният през миналата година плувен басейн, когато бе поставено началото на летните празници около него. За второто издание на събитието директорът на детското заведение Дима Симеонова разказа, че стремежът и е да подпомага изявите на децата чрез непрекъснато обогатяване на материалната база. Ето защо от средствата на бюджета сега са закупени нови работни масички, столчета и чадърчета, за да могат сред зеленината на двора, децата да показват своите умения и весели лудории.

Гости на празника "Лятото пее, рисува, танцува" бяха кметът на района Ральо Ралев, неговият екип, много родители и близки на децата. Като скъп приятел на детската градина, като баща на две прекрасни деца и като човек на спорта, кметът бе поканен да открие надпреварите около басейна. Ралев поздрави децата и родителите, всеотдайните педагози, които бяха подготвили празничното събитие, след което бе даден старт на разнообразните игри и състезания около басейна. 

Под приятната сянка на новите чадъри, насядали около малките работни масички, децата рисуваха, декламираха и пяха, но нямаха търпение да настъпи моментът, когато ще цопнат в басейна за спортни надпревари с топки и пояси за плуване. Възторжените малчугани, които се надпреварваха да показват кой е най-умел в игрите "Улови рибките", "Не изпускай топката", "Уцели пояса". Отборите "Раче" и "Рапанче", "Медуза" и "Мидичка" при абсолютен ред участваха в надпреварите и се радваха от сърце на победителите.

Като наблюдаваха закачките и неподправеното удоволствие на дечурлигата в басейна, на гостите също им се прииска да са участници в невероятното забавление, но трябваше да се задоволят единствено със снимки на щастливите мигове в двора на ДГ "Дъга".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).