Летище "Пловдив" и ТИЗ си партнират за увеличаване на карго полетите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:42 / 05.02.2021
3993
Екипът на "Клъстер Тракия икономическа зона“, който развива "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/ и изпълнителният директор на летище "Пловдив" Спас Шуманов започват серия от срещи на фирми от зоната с авиационни брокери и оператори с цел увеличаване на карго полетите. Аеропортът вече бележи неколкократен ръст в превозените товари на фона на спрените заради пандемията пътнически полети.

В първата среща, чийто домакин бе Спас Шуманов, се включиха инж. Пламен Панчев - председател на "Клъстер Тракия икономическа зона“, Катя Стайкова – директор "Връзки с обществеността“ на клъстера, Синан Емин - член на борда на директорите на "Техно Акташ“ АД, Пламена Георгиева от отдел "Логистика“ на фирма "одело България“, Мирослав Арабаджиев и Теодор Арабаджиев – представители на авиационния брокер AIR STAR.

"Ангажираме се да предоставим гъвкави и добри условия, които да бъдат рентабилни за дейностите на компаниите“, подчерта още в началото на разговора Спас Шуманов. Директорът отбеляза един от големите плюсове на летището – възможност за 24-часово извършване на товарни полети и наземно обслужване, а не само в дневните часове, както е при други въздушни гари. Той посочи и възможност за обособяване на редовна карго линия, което ще поевтини превоза и ще позволи по-дългосрочна предвидимост и планировка на логистичните екипи на фирмите.

Представителите на двете компании от "Тракия икономическа зона" обсъдиха с екипа на AIR STAR, който над 15 години оперира в този бранш, какви са условията за въздушен транспорт на товари.

"Радваме се, че г-н Шуманов е амбициозен и инициативен ръководител, в негово лице откриваме съмишленик и партньор в усилията ни за успешно развитие на регион Пловдив. Инвестиционна дестинация Пловдив и в частност Тракия икономическа зона става още по-привлекателна с добре работещо летище за карго и пътнически полети“, изтъкна инж. Пламен Панчев, който е създател на зоната. Той наблегна и на факта, че в района на аерогарата има железопътна спирка, която е буквално на метри от фирмите в зона Куклен, част от ТИЗ. Инж. Панчев е подел инициатива спирката да се използва и така чрез жп транспорта работещите в зоната, а и самото летище ще имат още един вариант за превоз. "Един екологичен транспорт като железопътния е акцент и в нашия проект "Консорциум въглеродно-неутрални индустриални паркове“, обясни инж. Панчев.

"Искаме фирмите в ТИЗ да научат, че опцията карго полети от летище "Пловдив" е най-рентабилната за тях в сравнение с други аеропорти. Затова продължаваме срещите компании – летище - карго оператори. Започваме и специална информационна кампания“, каза Катя Стайкова. Стайкова и Шуманов са в основата на инициативата карго превозите в летищните услуги да бъдат директно промотирани пред бизнеса в региона.

Виж коментарите (0)

Още по темата (473):
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).