Лекар се кълне в Библията, че не е взел умишлено рушвет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:26 / 30.03.2010
3269
Лекар, обвинен в рушвет, вчера донесе в съдебната зала огромна Библия, постави я на подсъдимата скамейка и се закле, че ще говори истината. Нищо не съм искал, с драматичен глас обяви д-р Иван Иванов (60). Докторът бе заловен с подкуп от 100 лева от жена инвалид на 12 октомври м.г. и веднага след това бе уволнен от НОИ, където работеше.

Вчера д-р Иванов за първи път даде подробно описание на случая в съдебната зала. Той описа как непозната за него жена го спряла в коридора на ТЕЛК, където било пълно с хора. Пред двайсетина свидетели тя поискала да разговарят насаме. Той се пошегувал, че хората ще си помислят нещо, но изслушал на четири очи потърпевшата. Соня Иброва му разказала, че има писмо с дата за явяване пред комисия в ТЕЛК за 15 ноември. Жената помолила да й даде по-ранна дата, тъй като й се налага да лети за САЩ по това време. Накрая пациентката обещала да му се отблагодари.

Влязох в кабинета, взех преписката, разгледах я, подчертах какви изследвания трябва да донесе и смених датата от 15 за 5 ноември, обясни подробности от случая докторът. Това станало пред очите на колежката му д-р Караджова.

След като свършил услугата, д-р Иванов излязъл с пациентката от сградата на ТЕЛК и заедно с нея влязъл в подлеза на Водната палата, за да не прави лошо впечатление. Там жената му подала стоте лева, но в това време дамската й чанта се изсипала. Сложих парите в джоба си по инстинкт, наведох се да помогна на жената да прибере разпилените вещи и в това време ме арестуваха, разказа д-р Иванов. Не съм искал нищо, ако бяха бонбони и ракия, щях да ги взема, но пари - не, закле се в Библията докторът.

Бившият служител на НОИ има 5 години стаж в институцията и беше командирован в ТЕЛК да охранява интересите на държавата и да следи как се харчат парите от бюджета. Той бе арестуван от служители на БОП по сигнал на Соня Иброва, че е рекетирана. Вчера свидетелката не се яви в залата. Съдия Станева отложи делото за края на април, когато освен жертвата ще бъде разпитани и колеги на д-р Иванов. Срещу него е повдигнато обвинение в длъжностно престъпление и го заплашват до 5 г. затвор.

Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (4)

Още по темата (4):
03.06.2010 3-годишна условна присъда получи корумпиран лекар
03.06.2010 Корумпиран лекар от ТЕЛК се изправя пред съда
28.04.2010 Лекарят от ТЕЛК пред съда за подправен документ и подкуп
29.03.2010 Лекар от ТЕЛК комисия на съд за подправен документ
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).